Frigarui de vitel pe crengute de rozmarin cu salata de rucola


 
 
O reteta simpla, dar extraordinar de gustoasa, usor de preparat.
Combinatia inedita de arome transforma banalele frigarui in adevarate vedete culinare.
 

 


Timp total
55 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
4


Publicat 

 
Ingrediente:
- carne de vitel de friptura (sau vita) aprox. 800 gr
- o ceapa rosie medie
- 1-2 catei de usturoi
- sare
- piper
- crengute de rozmarin
- cimbru verde (am folosit varianta citron, cu aroma de lamaie)
- cateva boabe de ienupar
- boia dulce
- piper Szechuan
- coriandru boabe
- o lingurita boabe de mustar macinate
- cateva linguri de vin rosu
 
Mod preparare:
Pregatiti ingredientele. Spalati, curatati ceapa si usturoiul, spalati si taiati in bucati carnea. Spalati cimbrul si rozmarinul.



Puneti carnea in robot, adaugati ceapa rosie taiata bucati, usturoiul, sarea, frunze de rozmarin si de cimbru.



Adaugati toate condimentele peste amestecul de carne, pudrati cu boia si continuati sa mixati.







Pisati cateva boabe de ienupar cu piperul Szechuan si boabele de coriandru.





Cu mana umezita in apa rece, formati frigarui pe crengutele de rozmarin.





Frigeti la foc mediu.





Puneti vin rosu peste praful de condimente ramas in mojar. Pensulati cu vin aromat frigaruile, pe partile care sunt deja rumenite, ca sa se pastreze suculente.











Se scot toate frigaruile pe o farfurie si se mai lasa 1-2 minute sa se racoreasca.



Se servesc calde, cu o salata proaspata de rucola, rosii cherry si masline verzi, asezonata cu otet balsamic.











Combinatia de condimente este foarte parfumata, iar carnea , desi este foarte dietetica ( nu are aproape deloc grasime), este foarte suculenta datorita badijonarii cu vin din tipul frigerii.





Se serveste alaturi de un vin rosu, intr-o atmosfera romantica :)





Pofta buna!

Nota: dupa aceasta reteta, frigaruile ies foarte dietetice, deoarece carnea a fost macra si nu am adaugat deloc grasime sau ulei. Daca doriti, puteti sa folositi carne grasa sau sa adaugati 2-3 linguri de ulei in compozitia de carne.