Piftie


Categorii: Aperitive /

 
 
Stiu ca au trecut sarbatorile de ceva timp, insa eu tot va arata o reteta delicioasa de piftie cu carne de porc, s-o puneti la pastrare...just in case! :)
 

 


Timp total
90 min


Nivel dificultate
Mediu

 


Numar portii
15


Publicat 

 
Ingrediente:
- un picior (adidas+rasol)
- jumatate din cap ( cu tot cu ureche)
- 1 morcov mare
- 1 ceapa mare
- foi de dafin
- boabe de piper
- sare
- boia pentru decor
 
Mod preparare:
Intr-o oala se pune la fiert carnea. Daca puneti carnea direct la fiert, cand da in clocot schimbati cu apa curata de doua ori, deoarce se lasa sangele si in final zeama nu va fi curata. Daca o lasati peste noapte in apa, sangele deja se scurge si nu mai este nevoie sa schimbati apa la clocot. Dupa ce am spumuit, se lasa focul la mic si se fierbe pentru cel putin 6-7 ore. Va fi gata cand carnea s-a dezlipit complet de os. Se strecoara si se da la rece. In momentul racirii, va prinde o crusta (untura) care se va inlatura cu o paleta. Dupa ce am curatat complet grasimea, mai punem la fiert pana da in clocot. Se scoate carnea si se curata bucatile de grasime (se pastreaza doar sorici si carne).





Se asaza in castronele. Se strecoara zeama prin tifon(strecuratoarea nu prea ajuta),se curata usturoi, se da pe razatoare, se pune in oala si se sareaza dupa gust. Strecuram a doua oara zeama (usturoiul sa ramana pe tifon).







Turnam zeama in castroane si dam afara la rece.



Pofta buna! Nota! Ca si timp am trecut 60 minute, insa carnea trebui sa fiarba la foc mic pentru cel putin 6-7 ore. Foarte importanta este etapa in care trebuie sa curatam grasimea la racire (daca va place piftia grasa, o puteti lasa necuratata).