Oua aspic


Categorii: Aperitive /

 
 
Un aperitiv deosebit.... oua aspic facute cu manuta mea :)) Sunt sigura ca puse pe masa vor atrage atentia imediat!
 

 


Timp total
60 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
5


Publicat 

 
Ingrediente:
- 5 oua
- 1 si 1/2 cana supa de pui
- 2 pliculete gelatina
- amestec legume mexicane
- 100 g piept de pui
- frunze de patrunjel si marar
- sare
 
Mod preparare:
Ouale se spala cu apa rece dupa care se sparge varful si cu grija facem o gaura de vreo 2 cm diametru, apoi golim continutul. Se spala bine interiorul lor dupa care se pun cu spartura in jos pentru a se usca. Se clatesc cu apa si se lipesc frunzele de patrunjel si marar cu ajutorul unei scobitori.



Legumele mexicane se fierb in apa cu sare, se amesteca cu pieptul de pui taiat in cubulete mici si se pun in cojile de ou.





Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa timp de 10 minute. In supa de pui gata condimentata (ca pentru supa de taitei) si putin incalzita se pune gelatina si se amesteca bine pana se dizolva complet gelatina. Se toarna supa peste legume in oua. Se dau la rece pana se intareste gelatina. Se decojesc cu grija pentru a nu le strica forma.





Pofta buna!