Paine impletita cu pui si ciuperci


Categorii: Aperitive / Feluri principale /

 
 
O painica delicioasa, umpluta cu ciuperci si piept de pui. Nu vreti sa stiti cum mirosea in toata casa! :)
 

 


Timp total
75 min


Nivel dificultate
Mediu

 


Numar portii
10


Publicat 

 
Ingrediente:
- 1 kg faina
- 1 cubulet drojdie
- 3 oua (unul pentru aluat si doua pentru uns)
- 1 lingurita sare
- apa calduta
- 1 kg ciuperci proaspete
- 1 piept de pui
- 1 ardei gras
- 1 ceapa mare
- ulei
- marar
- unt pentru tava
 
Mod preparare:
Intr-un vas curat punem faina, oul, drojdia si sarea si framantam cu apa calduta pana cand coca se dezlipeste de pe maini (atentie sa nu puneti ft multa apa,coca va fi ft moale si veti mai avea nevoie de faina in plus). Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit cel putin 1 ora si jumatate.



Intre timp curatam ciupercile si le tocam marunt. La fel procedam cu ardeiul si ceapa, apoi le punem la calit in putin ulei.



Pieptul de pui se fierbe separat. Se toaca marunt si se adauga peste compozitie.



Aluatul il impartim in jumatate si fiecare jumatate in trei parti egale. Fiecare parte o umplem cu ciuperci si pui, apoi o rasucim sul (indoim la capete sa nu iasa compozitia). Cele trei parti umplute se impletesc in trei. La fel procedam si cu cealalta jumatate impartita in trei.



Se tapeteaza doua tavi cu unt si hartie de copt. Fiecare paine se asaza in tava si se unge cu galbenus de ou.



Se pun in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 50-60 minute. Cand este gata, se decoreaza cu marar.



Pofta buna!