Tort Raffaello


Categorii: Deserturi / Retete craciun /

 
 
Va place nuca de cocos? Pentru cei care o iubesc am pregatit acest tort deosebit...sper sa va incante privirea :)
 

 


Timp total
65 min


Nivel dificultate
Mediu

 


Numar portii
10


Publicat 

 
Ingrediente:
Pentru blat:
- 6 oua
- 6 linguri de ulei
- 1 cana de zahar
- 1 cana de faina
- 10 lingurite cacao
- 1 plicule praf de copt
- zeama de lamaie
- un varf de sare
Pentru crema:
- 400 ml frisca
- 100 ml lapte
- nuca de cocos dupa preferinta
- esenta de migdale
Pentru decor:
- 200 ml frisca
- nuca de cocos
- bomboane Raffaello
- ciocolata amaruie
 
Mod preparare:
Se separata albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu praful de copt stins cu lamaie, uleiul si zaharul, apoi se adauga peste albusurile batute spuma. Se amesteca cu grija de jos in sus, adaugand treptat faina si cacao. Se lasa la cuptor pana blatul este copt (faceti proba cu scobitoarea) aproximativ 20-30 minute.



Intre timp preparati crema. Cand blatul este copt, se lasa la racit, apoi se taie in 3. Crema de cocos se pune intre blaturi, apoi se orneaza cu frisca, nuca de cocos si bomboane.









Pe o folie de staniol, cu ajutorul unei serigi se fac cerculete din ciocolata topita. Cand ciocolata devine elastica, cu grija asezam staniolul in jurul tortului si lasam la rece pentru 10-20 minute.





Cand ciocolata s-a intarit cu foarte mare atentie se dezlipeste folia ( nu trageti cu putere, deoarece ciocolata se sparge imediat).



Enjoy! :)