Tortulet de inghetata


 
 
Marele filozof iluminist francez Voltaire era topit dupa inghetata. ,,inghetata este o splendoare – ce pacat ca nu e ilegala”, a spus el.
Nu-I de mirare ca lumea intreaga se topeste si astazi dupa gandirea lui si dupa inghetata…..
 

 


Timp total
55 min


Nivel dificultate
Mediu

 


Numar portii
1


Publicat 

 
Ingrediente:
100 gr foi de prajitura de cacao
200 gr zahar pudra
4 oua
300 gr rodii
50 ml sirop de lamiae
1 sticluta cu esenta de vanilie
 
Mod preparare:
Se amesteca galbenusurile cu 100 gr zahar pudra. Albusurile se bat spuma tare cu restul de zahar. Compozitiile formate anterior se amesteca usor, de jos in sus, si se adauga esenta de vanilie.





Siropul se dilueaza cu putina apa, apoi cu aceasta se insiropeaza usor folile de prajitura.



Diferitele forme de unica folosinta se imbraca pe interior cu foile de prajitura, avand grija ca acestea sa fie imbricate complet.



In formele imbricate se toarna pana la jumatate compozitie de inghetata, apoi se pune miez de rodie si din nou inghetata, se orneaza cu miez de rodie si se tine la congelator circa 2 ore.





Pentru cei care prefer inghetata de ciocolata, in compozitie se adauga cacao si esenta de rom, iar pentru aspect, folie de prajitura trebuie sa fie de vanilie.