Prajitura cu banane


Categorii: Deserturi /

 
 
Bananele se afla printre fructele mele preferate. Daca si voua va plac, va recomand aceasta prajiturica cu gem de gutui, buna de tot!
 

 


Timp total
50 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
1


Publicat 

 
Ingrediente:
Pentru foi:
- 5 oua
- 1 pliculet praf de copt
- 2 linguri unt
- 3 linguri faina
- 5 linguri zahar pudra
Pentru umplutura:
- 100 g gem de gutui
- 4 banane
Pentru decor:
- 200 g glazura ciocolata
 
Mod preparare:
Mixezi galbenusurile cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugi treptat faina cernuta, praful de copt, untul topit si caldut, iar in cele din urma incorporezi albusurile batute spuma tare, amestecand usor de jos in sus. Torni aluatul intr-o tava mica unsa si tapetata si o introduci in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 20-30 minute (faci proba cu scobitoarea). Il lasi sa se raceasca, tai marginile blatului apoi il tai in 3 pe orizontala.



Zdrobesti blatul taiat de pe margini si-l amesteci cu gem. Umpli foile cu compozitia, apasand usor. Cureti bananele, le tai in doua pe lung si le asezi deasupra prajiturii. Torni glazura peste banane si o dai la frigider sa se raceasca. Se taie in portii dupa preferinta.





Pofta buna!