Prajitura cu crema de cafea si nuca


Categorii: Deserturi /

 
 
Aceasta prajitura este deosebita, cu un gust intens de cafea. O surpriza placuta si dulce pentru oricine!
 

 


Timp total
45 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
10


Publicat 

 
Ingrediente:
Blat:
- 7oua
- 200g zahar
- 200g nuci pisate
- 3 linguri faina
- 1 pliculet praf de copt
- 2 lingurite coaja lamaie
- un varf cutit sare
- 10 linguri ciocolata neagra rasa
Crema:
- 250 g margarina Unirea
- 250g zahar pudra
- 3 lingurite pline cafea
- 100 g nuci pisate
- frisca penrtu ornat
 
Mod preparare:
Pentru blat separati albusurile de galbenusuri, apoi bateti spuma albusurile si puneti peste acestea pe rand zaharul, nuca macinata, praful de copt cu faina cernuta, coaja de lamaie, galbenusurile si ciocolata rasa.





Omogenizati compozitia si turnati-o intr-o tava de copt unsa cu margarina si tapetata cu hartie de copt, coaceti la cuptorul preincalzit timp de 30 minute, la foc mediu (faceti proba cu scobitoarea)



Lasati sa se raceasca si pregatiti crema astfel: frecati margarina cu zaharul si cafeaua, apoi adaugati nucile si omogenizati.



Taiati blatul in doua foi apoi intindeti crema intre ele.



Puneti prajitura la rece, apoi ornati-o cu frisca.



Pofta buna!