Alba ca Zapada


Categorii: Deserturi /

 
 
Sunt sigura ca stiti deja cat de buna este prajitura Alba ca Zapada :) O prajitura fina, cu crema de lamaie...delicioasa!
 

 


Timp total
50 min


Nivel dificultate
Mediu

 


Numar portii
15


Publicat 

 
Ingrediente:
Pentru blat:
- 7 linguri zahar
- 7 linguri ulei
- 7 linguri lapte
- 1 ou
- 1 lingurita amoniac stins in otet
- faina
Pentru crema:
- 1 litru lapte
- 6 linguri zahar
- 4 linguri faina
- esenta de vanilie
- coaja de lamaie
- jumatate pachet de unt
- sucul unei lamai
- zahar pudra
 
Mod preparare:
Intr-un vas potrivit amestecati cantitatile de lapte, zahar, ulei si ou. Apoi umpleti o lingurita cu amoniac. Lingurita sa fie rasa si nu cu varf, pentru ca altfel foile de prajitura vor mirosi puternic. In lingurita rasa de amoniac turnati cateva picaturi de otet, cat sa acopere intreaga cantitate. Veti observa ca acesta incepe sa fermenteze imediat. Il adaugati in vas, amestecati si incepeti sa adaugati faina. Adaugati faina in ploaie pana cand aluatul devine usor de modelat. Impartiti aluatul rezultat in trei parti egale.



Intindeti o foaie subtire din fiecare bucata de aluat. Eu am folosit fundul unei tavi normale de cuptor.





Puneti pe aragaz, intr-o cratita de marime medie, laptele cu zaharul, la fiert. Cand a fiert, dati focul mic si adaugati pe rand lingurile de faina. Amestecati cu un tel. Amestecati constant pana cand continutul se ingroasa, apoi lasati la racit. Untul, taiat bucatele mici pentru a se topi mai usor, se adauga in compozitia de crema. Adaugati coaja rasa de lamaie, sucul de lamaie si esenta de vanilie. Amestecati pana cand se omogenizeaza (pentru un rezultat sigur, eu am folosit mixerul). Asezati prima foaie in tava. Intindeti deasupra un strat de crema. Puneti foaia a doua si un alt strat de crema, apoi ultima foaie.



Se lasa pana a doua zi pentru a se inmuia foile (eu am pus un tocator greu deasupra lor si am acoperit cu un prosop). Se taie dupa preferinta si se pudreaza zahar pudra.