Pui Sesame


 
 
Banchetele romane se transformau in adevarate orgii din cauza bucatelor cu arome irezistibile.
 

 


Timp total
60 min


Nivel dificultate
Mediu

 


Numar portii
4


Publicat 

 
Ingrediente:
600 gr piept de pui
100 gr susan
30 gr unt
50 ml sos de soia
100 gr faina
5 gr sare
5 gr piper
 
Mod preparare:
Mancarea era un mare apfrodisiac deghizat. Minusculele seminte de susan au si ele puteri consecrate de ,, infierbantare,, a sangelui. In haine de susan, puiul este seducator….

Pieptul de pui se taie in cucati mari, un ape portie, apoi se condimenteaza cu sare si piper.



Semintele de susan se rumenesc 5 minute in cuptorul incins, fara sa se arda, apoi se amesteca cu faina si restul de condimente.

Bucatile de pui se trec prin sosul de soia, se lasa cateva minute pentru a-I asorbi aroma, apoi se trec prin amestecul de faina cu susan pana se imbraca bine.



Intr-o tava unsa cu putin unt se aseaza carnea.



Se toarna untul topit pe deasupra si ce a mai ramas din sosul de soia, apoi se coace circa 40 de minute in cuptorul incins la 180°C.