Aripioare de pui la tava


 
 
In aripi sta speranta de inaltare, iar in vin, vorba anticilor, sta adevarul.
 

 


Timp total
50 min


Nivel dificultate
Mediu

 


Numar portii
4


Publicat 

 
Ingrediente:
600 gr aripioare de pui
50 ml ulei de masline
100 ml vin alb
1 legatura de patrunjel
20 gr sare
2 gr piper
 
Mod preparare:
In aripi sta speranta de inaltare, iar in vin, vorba anticilor, sta adevarul. Miresmele de aripioare se inalta din tava direct spre cerul gurii, aromele vinului mangaie papilele gustului, iar adevarul e intotdeauna undeva la mijloc…



Aripioarele se spala, li se indeparteaza varfurile, se sterg cu un servet si se aseaza una langa cealalta intr-o tava de cuptor.



Se stropesc cu ulei, se condimenteaza cu sare, piper si boia iute.



Se adauga circa 100 ml apa si se acopera tava cu folie de aluminiu.



Tava se introduce in cuptorul incins la 180°C pentru circa 20 minute, apoi se scoate, se indeparteaza folia , se stropeste totul cu vin si se coace inca 20 de minute pan ace aripioarele se rumenesc frumos.



Se pot consuma cu orez, cartofi prajiti sau legume, iar deasupra se presara patrunjel tocat marunt.