Tort Africa


 
 
Numele acestui tort nu este doar o aluzie la pielea ciocolatie a bastinasilor.
 

 


Timp total
70 min


Nivel dificultate
Mediu

 


Numar portii
10


Publicat 

 
Ingrediente:
1 blat de cacoa
200 gr unt
350 gr zahat
100 gr faina
500 ml lapte
100 ml frisca lichida
50 gr cacao
100 gr ciocolata menaj
1 sticluta esenta de rom
 
Mod preparare:
Numele acestui tort nu este doar o aluzie la pielea ciocolatie a bastinasilor. La nivel mondial, Africa produce peste 70% din ingredientul magic al ciocolatei. In cinstea cultivatorilor africani de cacao, un devorator de ciocolata a creat tortul Africa, o splendoare dulce-ciocolatie… Untul tinut la temperature camerei se bate pana devine o crema spumoasa. Frisca lichida se bate.



Blatul se taie orizontal in trei felii.



Ciocolata se topeste la bain-marie si se amesteca contnuu cu 200 gr zahar si cacao, apoi se indeparteaza de pe foc, iar cand s-a racit, se amesteca cu untul.



Laptele se incalzeste, se amesteca cu faina pusa in ploaie si se ingroasa pe foc amestecand continuu. Se lasa putin la racit, apoi se pune peste crema de cacao si se omogenizeaza. Se amesteca 150 gr zahar si esenta de rom in 300 ml apa calda, formand un sirop ce se lasa la racit. Se aseaza altenativ feliile de blat ce se insiropeaza si straturi de crema de cacaua. La final se orneaza cu crema de cacaua ramasa si ciocolata rasa.



Am modicat un pic crema cu care am invelit tortul , am pus 2 linguri de frisa sa fie un pic mai deschisa si am ras putina ciocolata.