Musaca de cartofi cu branza - cartofi cu branza la cuptor


Categorii: Feluri principale /

 
 
Cuvantul "musaca" vine din araba si inseamna servit rece :) Ca o preferati rece, ca o preferati calda...a iesit o minunatie de musaca! Merita sa incercati!
 

 


Timp total
55 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
6


Publicat 

 
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 100 g unt
- 300 g telemea
- 3 oua
- 200 ml smantana
- cascaval ras
- 1 lingura pesmet
 
Mod preparare:
Se spala bine cartofii si se pun la fiert in coaja, cu apa si sare. Intre timp se unge tava cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Cand cartofii sunt semi-fierti, se curata de coaja si se taie felii subtiri. Se asaza primul rand de cartofi, apoi compozitia alcatuita din branza, oua si smantana. Se asaza si al doilea rand de cartofi, se adauga oul batut si se rade cascaval



Se lasa la cuptor pana se rumeneste.





Pofta Buna!