Chec zebra


Categorii: Deserturi /

 
 
Am pregatit o reteta dulce si usoara.....chec zebra :)
 

 


Timp total
55 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
10


Publicat 

 
Ingrediente:
- 6 oua
- 6 linguri de ulei
- 1 cana zahar
- 1 cana faina
- 1 pliculet praf de copt (eu am pus cu sofran...iese mai galben )
- zeama de lamaie (pentru stins praful de copt)
- 2 pliculete zahar vanilat
- rom
- cacao
- zahar pudra pentru decor
 
Mod preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma. Peste galbenusuri se adauga uleiul, zaharul, praful de copt stins cu lamaie, zahar vanilat si se amesteca cu mixerul pana ce compozitia devine spumoasa ( se topeste cat de cat zaharul). Compozitia astfel obtinuta se adauga peste albusul batut spuma si se amesteca de jos in sus, sa nu se lase compozitia. Se adauga faina, continuand sa mesteci de jos in sus. Se tapeteaza forma de chec cu ulei si faina. Compozitia se imparte in doua parti egale: una se lasa alba, cealalta se amesteca cu cacao. Se pune in mijlocul formei o lingura de compozitie alba, apoi alta cu cacao si tot asa, alternativ, pana terminam ambele compozitii (eu am pus in trei locuri la inceput pentru ca am avut forma tavii rotunda si nu mi s-ar fi intins pe toata suprafata amestecul de culori). Se lasa la cuptor la 180 C pana se rumeneste. Se scoate, se lasa la racit si se pudreaza.