Garnitura dulce


 
 

Bucataria vechiului Imperiu Habsburgic s-a recomandat lumii prin amestecul delicat al acrului cu dulce...
 

 


Timp total
30 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
6


Publicat 

 
Ingrediente:
12 mere mijlocii
100 gr gem de visine
150 gr frisca
30 gr faina
200 ml lapte
30 gr unt
100 gr ciuperci
100 gr morcovi
 
Mod preparare:
Bucataria vechiului Imperiu Habsburgic s-a recomandat lumii prin amestecul delicat al acrului cu dulce, al compotului asezat langa snitel. Savoarea catifelata a bucatariei milenare s-a pastrat gratie domniei mainilor harnice si a retetelor ramase prin cufere.



Intr-o craticioara se incinge bine untul, se adauga faina, se amesteca bine si apoi se subtiaza cu lapte.

Morcovii si ciupercile se curate, se spala si se fierb in apa cu sare pentru cateva minute, se scurg si se toaca.



Merele se scobesc in mijloc cu o lingurita, astfel incat sa fie ca niste pahare.



Ciupercile si morcovii se amesteca cu sosul alb.



Merele se umplu trei sferturi cu compozitia preparata anterior, iar deasupra se pune cate o lingurita de gem si se orneaza cu frisca.



Se serveste drept garniture la friptura de pasare la gratar sau la carne rasol.