Ficatei de pasare pane cu chipsuri de cartofi


 
 
Nu prea stie taranul ce este sofranul, dar cu siguranta se pricepe la gustari.
 

 


Timp total
40 min


Nivel dificultate
Mediu

 


Numar portii
4


Publicat 

 
Ingrediente:
500 gr ficat de pui
30 gr faina
3 ou
5 -6 cartofi medii
Ulei
Sare, piper.
 
Mod preparare:
Cumperi niste ficatei de pasare. Cureti bine ficatul de pielite. Te uiti cu atentie sa nu fi ramas fierea legata de vreo bucata de ficat. Speli bucatile intregi de ficat si le pui la scurs intr-o strecuratoare.Pana se scurge ficatul de apa, nu stai degeaba. Spargi 2-3 oua de gaina, le bati bine cu furculita si presari in ploaie niste faina de grau, pentru a face un aluat mai gros, ca cel pentru clatite. Diluezi aluatul cu niste apa minerala. Pui in aluat sare si piper, dupa gust, proaspat macinate. Incingi niste ulei de masline, intr-o tigaie mai inalta. Nu te zgarci la ulei. Este nevoie ca ficatul sa fie prajit in ulei fierbinte, la foc iute.



Dai ficatul prin aluat, il scurgi usor pe marginea vasului si il pui la prajit, introducand intai un colt de ficat si apoi dandu-i treptat drumul in uleiul incins, cand uleiul incepe sa sfaraie. Fii atent, protejeaza-ti degetele, sa nu te arzi ! Daca procedezi asa si ai pus suficient ulei in tigaie, ficatul nu se prinde de tigaie si se rumeneste pane-ul repede.. Prajirea ficatului dureaza 2-3 minute pe fiecare parte.



Ficatul pane se serveste fierbinte cu garnitura de cartofi. Si salata este bine venita. Pofta buna!