Ardei cu legume


 
 
Este zi de post si aveti gurmanzi invitati la o gustare? Delectati-le simturile cu ardei umpluti!
 

 


Timp total
70 min


Nivel dificultate
Mediu

 


Numar portii
4


Publicat 

 
Ingrediente:
400 gr ardei gras
200 gr morcovi
100 gr radacina de patrunjel
100 gr ceapa
100 gr rosii
500 ml suc de rosii
30 gr zahar
50 ml ulei
½ legatura de patrunjel
Sare, piper.
 
Mod preparare:
Este zi de post si aveti gurmanzi invitati la o gustare? Delectati-le simturile cu ardei umpluti! Aromele, gustul si culorile legumelor calite pot convinge orice papilla gustative simandicoasa ca postul nu este asa, o mare frustare culinara, ci un prilej de experiente inedite.



Ardeii se spala, se curate, se scot cotoarele si semintele si se lasa timpde 1-2 minute in apa clocotita cu putina sare, dupa care se scot sa se scurga pe o sita.



Ceapa, morcovii si patrunjelul se spala, se curate, apoi se taie bastonase si se pun la calit intr-un vas cu putin ulei.





Cand sunt aproape gata, se pun rosiile taiate cubulete. Se presara cu putin zahar,sare si piper, patrunjel tocat, apoi se mai calesc 2-3 minute.



Cu aceasta compozitie se umpliu ardeii, care se aseaza apoi intr-un vas, in picioare, cu gura in sus. Se toarna sucul de rosii, se condimenteaza si se introduce la cuptor pentru circa 30-40 de minute.



Pofta buna!