Pipote cu smantana


 
 
Asa cum romanului I se umfla pipota de madrie cand e laudat, pipotele se umfla si ele de placer cand ...
 

 


Timp total
80 min


Nivel dificultate
Mediu

 


Numar portii
4


Publicat 

 
Ingrediente:
600 gr pipote de pui
100 gr ceapa
100 gr smanatan
50 gr unt
2 gr cimbru
2 gr nucsoara
½ legatura patrunjel
20 gr sare
2 gr piper
 
Mod preparare:
Asa cum romanului I se umfla pipota de madrie cand e laudat, pipotele se umfla si ele de placer cand matasoasa smantana le invaluie ca o mantie. Aromele de cimbru si nucsoara le parfumeaza pentru ca pipotele sa se laude si ele cu un gust nemaipomenit.



Pipotele se spala, se curate de pielite si se taie in bucati mai mici.



. Ceapa se curate, se toaca marunt, apoi se pune la calit impreuna cu pipotele, intr-o tigaie cu unt.







Cand ceapa se inmoaie, iar pipotele se albesc, se condimenteaza totul dupa gust cu sare,piper si cimbru, se pune apa in tigaie pana cand pipotele sunt acoperite si se fierb cu capac circa 1 ora.









Dup ace pipotele s-au inmuiat, se ia capacul ca sa scada sosul si se adauga treptat smantana, nucsoara si patrunjelul tocat, apoi se mai fierbe totul aproximativ 2 minute.



Recomand servirea fierbinte a preparatului, insotit de una din urmatoarele garniture: piure de cartofi, orez sau mamaliguta.