Chec cu ardei si telemea


Categorii: Aperitive / Feluri principale /

 
 
Cand ai prea multe legume si nu stii ce sa faci cu ele, checul acesta este cea mai sanatoasa alegere :)
 

 


Timp total
75 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
10


Publicat 

 
Ingrediente:
- 3 ardei (rosu, galben, verde sau portocaliu)
- 200 g telemea de oaie
- 4 albusuri fierte
- 50 g masline
- 4 oua
- 250 g unt
- sare
- 300 g faina
- 1 plic praf de copt
- cate 1 lg unt si faina pt tava
 
Mod preparare:
Freci spuma untul cu sarea, apoi adaugi treptat galbenusurile si faina impreuna cu praful de copt. Bati albusurile spuma si le incorporezi usor, amestecand de jos in sus. Speli ardeii, ii stergi si ii tai bucatele, iar branza si albusurile fierte le tai in cubulete. Incorporezi ardeii, branza, maslinele si albusurile in compozitie, amestecand usor. Pui compozitia in tava de chec, unsa si tapetata. Introduci tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 50 minute. Lasi checul sa se raceasca in tava, dupa care il tai in felii npe masura ce il consumi, ca sa nu se usuce.