Dovelac umplut


 
 
Decat sa-i pui lumanare dovleacului, sa-l faci ranjit si ochios de sarbatoarea vrajitoarelor imprumutata de pe la americani...
 

 


Timp total
80 min


Nivel dificultate
Mediu

 


Numar portii
4


Publicat 

 
Ingrediente:
1 dovleac
600 gr pulpa de porc
50 ml ulei
200 gr ardei colorat
1 ardei iute
6 catei de usturoi
Sare
Piper
 
Mod preparare:
Decat sa-i pui lumanare dovleacului, sa-l faci ranjit si ochios de sarbatoarea vrajitoarelor imprumutata de pe la americani, mai bine il abordezi romaneste indesandu-l cu friptura rumenita de porc, garnisita cu ardei. Astfel se va strange familia in jurul mesei.



Dovleacul se spala, se taie pe jumatate in lungime, se scot semintele si o parte din miez care se taie cubulete. Din loc in loc, miezul dovleacului se inteapa, pentru a fi patruns de sosul carnii. Carnea se curate de pielite, se spala, se taie in cuburi, se caleste intr-o tigaie cu ulei, iar cand este putin rumenita, se scoate.



Ardeiul curatat si taiat cubulete, ardeiul feliat usturoiul taiat marunt si miezul de dovleac se calesc in ulei si grasimea ramasa de la carne.







Cand legumele s-au inmuiat putin, se adauga carnea, se condimenteaza, se stropeste cu putina apa si se mai lasa cateva minute. Cu aceasta compozitie se umple dovleacul si se tine la cuptor circa 30 de munute, stropind din cand in cand cu apa, ca sa nu se usuce carne ape deasupra.