Orez cu lapte


Categorii: Deserturi /

 
 
Astazi m-am gandit sa va fac o surpriza dulce si usor de preparat...orez cu lapte :) Nu-i asa ca arata delicios?
 

 


Timp total
35 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
6


Publicat 

 
Ingrediente:
- 1,5 l lapte
- 300 g orez
- 200 g zahar
- 1 varf de lingurita de sare
- 1 lingurita de scortisoara
 
Mod preparare:
Spalati bine orezul si puneti-l la fiert cu o cana de apa. Fierbeti pana se evapora toata apa, amestecand permanent ca sa nu se prinda orezul de cratita (dureaza cam 5 minute pana orezul absoarbe apa).Odata fiert, dati orezul deoparte de pe foc si puneti laptele la fiert. Adaugati sarea si zaharul si lasati sa fiarba laptele. Cand a inceput sa fiarba laptele, adaugati orezul si fierbeti mai departe, amestecand permanent ca sa nu se prinda, timp de 20-25 de minute (depinde cat de gros doriti sa iasa). Dupa ce ati fiert orezul, 20-25 de minute, adaugati scortisoara, amestecati si stingeti focul. Se poate consuma cald sau rece