Prajitura cu mere si biscuiti


Categorii: Deserturi /

 
 
Un minunat desert cu un placut miros de scortisoara
 

 


Timp total
40 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
10


Publicat 

 
Ingrediente:
Ingrediente: 1,5 kg mere, 400 g zahar, 2 pachet de biscuiţi, 600 ml apă, 3 plicuri de budincă (vanilie, frişcă, caramel), un pachet mic de stafide, 50 ml rom, scorţişoară.
 
Mod preparare:
Stafidele se pun la înmuiat în puţin rom. Merele se dau pe răzătoare şi se pun la fiert împreună cu 500 ml apă. Se ţin pe foc cam 10 minute de când încep să fiarbă. După zece minute, peste merele din cratiţă se toarnă budincile dizolvate în 100 ml apă şi se amestecă până ce compoziţia se îngroaşă. La final se adaugă stafidele scurse de rom şi scorţişoară, după gust. Punem apoi într-o tavă o folie alimentară punem un rand de biscuiti şi turnăm jumătate din crema obţinută. Urmează apoi un strat de biscuiţi, apoi restul de cremă, iar ultimul strat va fi de biscuiţi. Tava se dă la rece câteva ore, după care, prajitura se întoarce. Deasupra se poate pune frişcă sau se decorează cu fructe.