Ciorba de pui a la grec


 
 
Ciorba a la grec este crema bucatariei grecesti. Secretul ciorbei de pe meleagurile lui Zorba este...
 

 


Timp total
70 min


Nivel dificultate
Mediu

 


Numar portii
8


Publicat 

 
Ingrediente:
1 kg carne de pui
100 gr ceapa
100 gr morcovi
100 gr telina
50 pastarnac
50 gr ardei gras
2-3 frunze de dafin
1 legatura de marar sau patrunjel
100 gr smantana
100 ml lapte
3 oua
20 gr orez
1 lamaie
20 gr sare
2 gr piper
 
Mod preparare:
Ciorba a la grec este crema bucatariei grecesti. Secretul ciorbei de pe meleagurile lui Zorba este crema de ou si smantana ce da consistent savorilor carnale ale fierturii bogate in legume. Bobitele de orez fine ca niste perle danseaza prin toata acesta uniune mediteraneana in ritm crescendo, ca Zorba grecul.



Puiul se spala(eu i-am scos si pielea), si se taie bucati, iar morcovii,telina,ceapa,ardeiul gras, si pastrancul se taie cubulete. Orezul se alege si se fierbe. Lamaia se stoarce, verdeata se taie marunt.





Carnea se fierbe in circa 4 litri de apa cu sare si frunzele de dafin se spumeaza. Se adauga apoi legumele si se contiunua fierberea. Cand ciorba este aproape gata, se adauga orezul.

Separat se amesteca laptele, smantana cu galbenusurile de ou.







Peste acest amestec se toarna cu polonicul cate putin din ciorba de pe foc amestecand continuu, pana ajunge la aproximativ aceeasi temperature cu ciorba. Compozitia de smantana se toarna treptat peste ciorba amestecant continuu, se pune sare, piper si zeama de lamiae dupa gust si se adauga mararul.





Pofta buna!