Zargan umplut


 
 
In povestile fabuloase ale pescarilor, zarganul este ,,stiuca marii,,...
 

 


Timp total
50 min


Nivel dificultate
Mediu

 


Numar portii
4


Publicat 

 
Ingrediente:
1 stiuca cca 1,5 kg bucata
2 lefi de paine
200 ml lapte
1 conserva de ton maruntit
1 legatura patrunel
1 legatura ceapa verde
3-4 catei usturoi
sare, piper
150 gr unt
2 oua
lamaie pentru servit
 
Mod preparare:
Curatam cu atentie solzii. Spalam stiuca.



Crestam pielea in jurul capului si facem loc cu un cutit intre carne si piele, apoi desprindem usor pielea de carne. Foarte mare atentie cand ajungem in dreptul aripioarelor, va trebui taiat cu atentie cu un cutit pentru ca altfel se va rupe pielea.





Scoatem pielea stiucii si o intoarcem pe fata. O spalam cu apa rece. Desprindem cu grija carnea de pe sira spinarii.



Tocam carnea stiucii si o punem intr-un vas. Adaugam ceapa, usturoiul pisat, patrunjelul tocat marunt, painea inmuiata in lapte si stoarsa bine, ouale, tonul,sarea si piperul.



Framantam ingredientele pana se omogenizeaza.



Umplem pielea stiucii cu umplutura astfel obtinuta lasant cativa centimetri liberi la capat ca sa putem baga capul. Montam capul si punem stiuca in tava unsa cu unt. Ungem si stiuca pe toata suprafata cu unt. Dam la cuptor aproximativ 40 minute pana incepe sa se rumeneasca.