Cozonac cu nuca,cacao si rahat


Categorii: Deserturi /

 
 
Cald,pufos si foarte bun
 

 


Timp total
75 min


Nivel dificultate
Ridicat

 


Numar portii
20


Publicat 

 
Ingrediente:
4oua
1/2l lapte
1kg faina
300g zahar
1/2 cana ulei sau un pachet margarina
drojdie
sare
mirodenii
nuca,rahat
cacao
 
Mod preparare:
Se pregateste maiaua din putin lapte caldut(100ml),drojdia si putina faina,pana se face ca o ciulama.se lasa la dospit. Dupa ce s-a dospit se toarna peste faina pusa intr-un lighean,se adauga albusurile batute spuma,galbenusurile frecate cu sare,restul de lapte caldut amestecat cu zaharul,mirodeniile si se framanta.Dupa ce s-a obtinut o coca se pune uleiul putin cate putin si se framanta in continuare Se lasa la dospit cca 1h.Dupa ce s-a dospit se imparte in doua si fiecare parte se intinde pe blat si se unge cu nuca pisata amestecata cu cacao si bucatele de rahat.Se ruleaza si se asaza in tava de copt.Se mai lasa la dospit cca 30min dupa care se da la cuptor.Ptr a stii cand e gata se face testul cu un betisor de frigaruie