Cosulete cu dulceata si bezea cu nuca


Categorii: Deserturi / Retete romanesti /

 
 
Autor
<3
 

 


Timp total
60 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
40


Publicat 

 
Ingrediente:
-350 gr.faina
-100 gr. zahar
-250 gr. unt
-3 galbenusuri
-1 plic praf de copt
-un praf de sare
Umplutura:
-1 borcan (400gr.) dulceata, dupa preferinta
-200 gr nuca macinata
-4 albusuri
-200 gr. zahar pudra
-
 
Mod preparare:
Mixam untul cu galbenusurile, zaharul, sarea . Adaugam faina in care am pus praful de copt Framantam si punem aluatul la frigider pt. 30 min. Aluatul trebuie sa fie potrivit, adica nici prea moale sa fie lipicios, dar nici prea tare sa fie sfaramicios.Impartim aluatul in 4 si il intindem.Co o forma rotunda facem cercuri care apoi le punem in forme.Dupa ce am modelat aluatul in forme punem cate o lingurita de dulceata.Intre timp mixam albusurile cu zaharul, adaugam nuca si punem deasupra.Dam la cuptor pana cand consideram ca sunt gata, asta depinde de cuptorul fiecaruia.









Deasupra punem zahar pudra.Pofta buna!