Negresa


Categorii: Deserturi /

 
 
N-am uitat sa va indulcesc, asa ca am ceva bun bun pentru voi, iubitorii de ciocolata si nu numai...Negresa
 

 


Timp total
50 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
10


Publicat 

 
Ingrediente:
- 1/2 kilogram zahăr
- 1 pachet unt
- 2 linguri cacao
- 1/2 cană lapte
- 4 ouă
- 100 grame nuci
- 50 grame cacao
- 200 grame făină
- 1 praf de copt
 
Mod preparare:
Zahărul cu untul, laptele şi cele două linguri de cacao se topesc la foc mic, până dau în clocot. Din această compoziţie se scot 15 linguri, care se pun deoparte. Restul se răceşte, apoi se adaugă cele 4 gălbenuşuri pe rând, frecând întruna. Se bat albuşurile spumă şi se adaugă alternativ cu făină şi praful de copt dizolvat în lămâie, apoi nucile. Se toarnă în tava unsă şi tapetată cu făină. Se coace la foc potrivit până se dezlipeşe de pe margini. Cele 15 linguri păstrate se pun pe foc cu 50 g cacao până dau în 2-3 clocote. Se scoate tava şi imediat se toarnă această crema pe deasupra, se intinde bine cu un cuţit si se dă la rece.