Choux cu caise


Categorii: Deserturi /

 
 
Astazi am pregatit pentru voi mini eclere simpatice si delicioase! Va doresc o zi de duminica la fel de dulce ca si aceste bunatati! :*
 

 


Timp total
60 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
6


Publicat 

 
Ingrediente:
- 125 g faina
- 100 g unt sau margarina
- 250 ml apa
- 3 oua mari
- 1/2 lingurita sare
Pentru umplutura:
- 400 g frisca
- 400 g caise din compot
- zahar pudra
 
Mod preparare:
Pui la fiert apa, untul si sarea. La primul clocot, iei oala de pe foc si pui faina deodata. Amesteci repede, punand iar pe foc pana se dezlipeste aluatul de oala, apoi lasi sa se raceasca. Adaugi ouale pe rand, amestecand bine. Cu un cornet sau o lingura, pui in tava neunsa gogosele ovale, la o distanta de 3 cm intre ele. Introduci tava in cuptorul incins si dupa 10 minute reduci flacara la moderat si mai lasi 30 minute. Tai capacelele gogoselelor si le umpli cu frisca si jumatati de caise din compot. Pudrezi gogoselele cu zahar.