Galuste cu gem de prune


Categorii: Deserturi /

 
 
Astazi rascolind prin camara, am dat peste gemul de prune si mi-am adus aminte de galustele minunate pe care mi le pregatea bunica cand eram mica. Sunt absolut delicioase!
 

 


Timp total
40 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
8


Publicat 

 
Ingrediente:
- 450 g cartofi
- 100 g faina
- putina sare
- 1 ou
- 2 linguri smantana
- gem de prune
- scortisoara
- 1 lingura de unt sau ulei
- 100 g pesmet sau gris
- 100 ml ulei
- zahar
 
Mod preparare:
Cartofi se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Se scurg si se paseaza bine ca la piure.Cand s-au racit punem oul, faina, smantana si sarea. Amestecam bine pana obtinem un aluat potrivit de tare. Intindem aluatul mai grosut, cam de 5mm, taiem cu o forma cercuri mari , pe fiecare cerc punem o lingurita de gem si scortisoara.Cu mana uda formam galustele uniforme. Intr-o cratita mai larga de 3 litri punem la fiert apa cu o lingura de unt. Dam drumul usor galustelor in apa clocotita si le lasam sa fiarba la foc mic. In momentul cand se ridica la suprafata inseamna ca sunt gata, le mai lasam 3 minute si le scoatem. Punem uleiul la incins , adaugam pesmetul si zaharul si le rumenim usor. Dam oala la o parte si tavalim galustele prin pesmet. Se servesc presarate cu zahar.