Varza calita cu morcovi si gogosari


 
 
Autor
O mancare usor de realizat, cu un gust usor dulceag dar in acelasi timp picant, de post.
 

 


Timp total
45 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
6


Publicat 

 
Ingrediente:
1 varza mare
2 gogosari
3 morcovi
1 leg. marar proaspat
4 rosii decojite sau o conserva de rosii cubulete
1 ardei iute
1 ceapa
2 linguri de ulei
sare
boia de ardei iute
 
Mod preparare:
Intr-un vas mare, rezistent si in cuptor(Atentie! Nu trebuie sa lipeasca absolut deloc vasul, preferabil teflon) se incinge uleiul si se adauga ceapa tocata solzisori, morcovul dat pe razatoare, gogosarul curatat si tocat marunt si ardeiul iute curatat de seminte si feliat, dupa ce acestea s-au rumenit usor se adauga pe rand cate o mana de varza taiata fideluta. Dupa ce varza s-a inmuiat si si-a pierdut din volum, se adauga mararul, rosiiile, sare si boia de ardei iute si se omogenizeaza totul. Se mai mai lasa 2-3 minute pe foc pana cand varza isi lasa toata apa apoi se da la cuptor pana prinde o crusta deasupra(cam 20-25 de minute). Se serveste calda, alaturi de mamaliguta si ardei iute! Pofta buna!