Mucenici fierti


Categorii: Paste /

 
 
Pastreaza vie originalitatea unui stravechi inceput de an...
 

 


Timp total
50 min


Nivel dificultate
Mediu

 


Numar portii
10


Publicat 

 
Ingrediente:
Pentru aluat:
250g faina
120ml apa calduta
Un praf de sare
Pentru sirop:
2 litri apa
Un praf sare
300g zahar
3 linguri miere
Coaja rasa de la o lamaie
2 fiole esenta de rom
2 pliculete zahar vanilat
200g samburi de nuca
 
Mod preparare:
Pastreaza vie originaitatea unui stravechi inceput de an agrar, hotar intre iarna si vara, intre zilele aprige ale Dochiei si zilele calduroase ale Mosilor.



Intr-un castron punem faina, adaugam un praf de sare, apa si amestecam totul pana obtinem un aluat elastic, care nu se lipeste deloc de mana.Luam bucatele foarte mici de aluat, pe fiecare in parte, le rulam intre suprafata de lucru si podul palmelor pana obtinem un rulou de aproximativ 7cm si subtire. Din ruloul obtinut, formam un cerc, apoi il incolacim in forma de 8. Toti mucenicii obtinuti ii punem la uscat pe o coala de hartie, pana a doua zi.A doua zi, dupa ce s-au uscat putem sa-i preparam.





Intr-o cratita punem 2 litri apa, adaugam zaharul tos, pliculetele de zahar vanilinat, un praf de sare si aducem la fierbere. Cand incepe apa sa fiarba, adaugam in cratita si mucenicii si ii lasam sa fiarba pana se inmoaie .In timpul fierberii amestecati din cand in cand in cratita sa nu se lipeasca mucenicii. Cand sunt suficienti de fierti, adaugam mierea, coaja rasa de la o portocala, esentele de rom si nuca si amestecam. Daca va place scortisoara, puteti sa adaugati si scortisoara,. Mucenicii gatiti astfel, se pot servi atat calzi cat si reci.



Nimic nu este ma ifrumos si mai cinstit decat servirea unei portii strasnice de mucenici alaturi de familie si inchinarea a 40 de pahare de vin conform datinei, langa prietenii dragi. Pofta buna!