Saramura de pui


Categorii: Feluri principale /

 
 
M-am apucat de treaba si am facut o saramura de pui delicioasa! Atat de delicioasa incat te lingi pe degete :) O puteti servi atat calda cat si rece...cu mamaliguta sau fara.
 

 


Timp total
80 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
6


Publicat 

 
Ingrediente:
- 6 pulpite de pui dezosate
- 4-6 catei usturoi ( in functie de gustul fiecaruia)
- 3 ardei capia copti
- ardei iute (daca va place picant)
- 1 cutie rosii din conserva (sau coapte pe gratar)
- 1 ceapa mica
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita rasa sare
- 1/4 lingurita piper
- 1 legatura patrunjel
- putin ulei pentru usturoi
- condimente: sare, piper, oregano, cimbru, delicat
 
Mod preparare:
Carnea de pui se spala, se sterge cu un servet si se condimenteaza cu un amestec format din sare, piper, oregano, cimbru si putin delicat. Se lasa la cuptor pentru 30 minute pe o parte, apoi le-am intors si am le-am mai lasat 15 minute pe cealalta parte.



Ardeii capia se spala, se sterg si se lasa la copt, apoi se curata de coaja.



Se curata usturoiul si se piseaza cu sare. Se adauga putin ulei si frecam pana obtinem o pasta, la fel ca la maioneza.



Intr-o tigaie de teflon se pun 2 cani de apa. Se adauga ceapa, ardeiul copt tocat cubulete, cimbrul, sarea si piperul. Se fierbe totul 5 minute. Din momentul in care incepe sa clocoteasca. Gustati saramura intre timp si mai adaugati arome sau sare daca vi se pare necesar. Se adauga rosiile tocate marunt, plus sucul din conserva si mai fierbem pentru 5 minute. Adaugam usturoiul, patrunjelul tocat marunt si ardeiul iute (optional).



Cand puiul s-a rumenit frumos, il scoatem, il taiem in bucati maricele si le punem in saramura.



Se serveste rece sau calda impreuna cu mamaliga fierbinte sau fara.