Spaghete cu muschiulet


Categorii: Paste /

 
 
Perspective mioritica crede cu tarie ca muschiuletul este trufanda ce merita asezata deasupra unor vedete italiene...
 

 


Timp total
25 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
4


Publicat 

 
Ingrediente:
400 gr spaghetti
300 gr muschiulet de porc
200 gr ciuperci
50 gr masline
50 gr unt
50 gr pasta de toamte
20 gr sare
2 gr piper alb
 
Mod preparare:
Perspective mioritica crede cu tarie ca muschiuletul este trufanda ce merita asezata deasupra unor vedete italiene, scaldate la randul lor intr-un sos bogat de ciuperci. Cel ma ifin muschi de pe spinarea porcului sfiteste mancarea, precum omul sfinteste locul….

Pastele se fierb in apa clocotita cu putina sare circa 8-10 minute, dupa care se scurg si se tin la cald.



Intr-o tigaie cu unt incins, se pune muschiuletul, se rumeneste pe toate partile , se condimenteaza si apoi se scoate separate.



In grasimea ramasa in tigaie se calesc ciupercile taiate fin, se adauga maslinele, pasta de tomate si putina apa, calindu-se toate impreuna pana se obtine un sos dens.



Peste sos se pun pastele fierte, se condimenteaza totul dupa gust si se amesteca. Se servesc cu muschiuletul de porc feliat, deasupra,ornate cu verdeata la alegere. Pofta buna!