FARFURIA VOINICULUI


 
 
Autor
Acadele din piept de pui cu cartofei la cuptor si cruditati
 

 


Timp total
90 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
5


Publicat 

 
Ingrediente:
Pentru acadelele din piept de pui avem nevoie de:
-un piept de pui
-2 oua
-4 linguri de lapte
-cateva linguri de faina
-sare
-ulei
Pentru cartofeii la cuptor avem nevoie de :
-10 cartofi
-ulei
-sare
-un praf de boia
Mai avem nevoie de:
-cateva frunze de spanac sau salata verde, 3 ridichi, o rosie, o felie de cascaval, sare, 2 linguri de ulei de masline, putina zeama de lamaie.
 
Mod preparare:
Se spala un piept de pui si se taie cuburi.Se presara putina sare peste carne. Batem doua oua cu cateva linguri de lapte si adaugam cateva linguri de faina. Intr-un bol punem putina faina si dam cuburile de piept de pui prin acea faina, pe urma prin ou si le prajim la foc potrivit in ulei mai mult.Le scoatem intr-o farfurie unde punem servetele pentru a absoarbe uleiul. Curatam cartofeii si ii taiem in patru. Ii punem intr-o tava , adaugam cateva linguri de ulei, sare si ii dam la cuptor. Pregatim si ciupercutele la cuptor ( vezi reteta de ciuperci cu branza la cuptor ).



Aranjam farfuria: -pe o jumatate de mar aranjam acadelele cu piept de pui si punem si trei acadele cu ridichi -adaugam cativa cartofei -ciupercute -cateva frunze de spanac sau salata verde, peste care stropim cu putina lamaie si razalim putin cascaval , punem putina sare si ulei de masline -cateva felii de rosie Dragii mei, cu siguranta veti reusi si voi sa oferiti copiiilor vostri un strop de bucurie!