Prajitura cu mere si scortisoara


Categorii: Deserturi /

 
 
Am pregatit pentru voi o prajitura cu mere si scortisoara, atat de buna incat sigur veti cere doua portii :)
 

 


Timp total
50 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
6


Publicat 

 
Ingrediente:
- 8 oua
- 8 linguri ulei
- 1 cana zahar
- 1 cana faina
- 1 pliculet de praf de copt
- un varf sare
- rom
- scortisoara + zahar pudra (pentru mere)
- 4,5 mere
 
Mod preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Peste galbenusuri se pune uleiul, zaharul, si praful de copt. Compozitia obtinuta se pune peste albusuri si se amesteca de jos in sus cu faina. Se toarna in tava (eu am folosit-o pe cea de la cuptor) tapetata cu ulei si faina si se da la cuptor. Intre timp se curata merele si se taie bucati mari. Se amesteca intr-un vas scortisoara si zahar pudra. Cand prajitura prinde crusta (in aproximativ 20 min), se scoate si se asaza bucatile de mar, se stropesc cu rom si se presara scortisoara si zahar din abundenta. Se da iar la cuptor pentru in 15-20 min (zaharul si scortisoara se vor carameliza putin).