Pancakes cu zmeura si sirop de ciocolata


Categorii: Deserturi /

 
 
M-a prins miezul noptii in bucatarie pregatind aceste pancakes'uri cu zmeura si sirop de ciocolata. Delicioase si pufoase...numai bune atunci cand aveti pofta de ceva dulce! :)
 

 


Timp total
60 min


Nivel dificultate
Mediu

 


Numar portii
6


Publicat 

 
Ingrediente:
- 400 gr faina
- 500 gr lapte
- 4 oua
- 2 pliculete praf copt
- un varf sare
- 5 linguri zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- 6 linguri ulei
- 1 plic frisca
- zmeura
- sirop de ciocolata
 
Mod preparare:
Amestecam faina cu praful de copt si zaharul.



Separam albusurile da galbenusuri. Albusurile le mixam spuma. Galbenusurile se mixeaza cu un praf de sare pentru 1 minute. Laptele se amesteca cu uleiul si se adauga peste galbenusuri.



Adaugam compozitia astfel obtinuta peste faina si amestecam bine



Adaugam si albusurile batute spuma, amestecand cu grija de sus in jos.





Incingem o tigaie teflonata bine de tot si o ungem cu un cubulet de unt dupa care stregem cu un servetel tot untul din tigaie. Acest lucru il facem pentru a obtine o culoare uniforma. Daca ramane untul in tigaie suprafata va arata ca cea de clatite adica cu pete maronii. Opertia aceasta nu o facem decat o data si anume la inceput cand ne apucam de prajit pancakes-urile. In centrul tigaii incinse adugam cu ajutorul uni polonic aluatul . Dupa ce l-am turnat intigaie nu ii atingem in nici un caz suprafata. El se va intinde de unul singur atat cat va fi nevoie(maxim 10 cm diametru). In momentul in care apar primele bulbucute iar suprafata isi pierde luciul intoarcem pancakesul.



Procedam astfel cu intreaga compozitie.



Se zdrobeste zmeura si se prepara un plic de frisca urmand instructiunile de pe ambalaj. Pe fiecare pancake intindem frisca, apoi zmeura (eu am pus pe trri straturi, dar se poate face si mai inalt).