Negresa cu nuca si glazura de ciocolata


Categorii: Deserturi /

 
 
Incepem dimineata cu o prajiturica delicioasa de post, cu nuca si glazura de ciocolata? Sa aveti o zi plina de soare!
 

 


Timp total
45 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
8


Publicat 

 
Ingrediente:
Pentru blat:
- 2 cani de apa
- 1 cana de ulei
- 1 cana de zahar
- 2,3 linguri cacao (eu am pus mai multe sa fie mai neagra)
- 3 linguri de gem (caise sau prune)
- 1 lingurita bicarbonat
- 2 pliculete zahar vanilat
- esente
- 16 linguri faina
- nuca
Pentru glazura:
- 6 linguri zahar
- 3 linguri de ulei
- 3 linguri de cacao (eu am pus mai multe)
 
Mod preparare:
Se amesteca toate ingredientele, apoi se pune nuca. Eu am folosit cantitate dubla, deoarce tava de cuptor este foarte mare.



Se tapeteaza o tava de cuptor cu unt si hartie de copt, si se lasa la cuptor 20-25 minute (faceti proba cu o scobitoare)





Se lasa la racit. Intre timp se prepara glazura pe foc, pana se topeste zaharul. Se intinde uniform peste prajitura. Atentie! Pentru glazura tot cantitate dubla am folosit.