Fasole batuta cu ceapa calita si bulion


 
 
Autor
O mancare bine venita in perioada postului
 

 


Timp total
820 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
8


Publicat 

 
Ingrediente:
300 g fasole boabe(alba sau pestrita)
! ceapa
5 catei de usturoi
2 linguri bulion
1 lingura ulei
100 ml apa
sare
chilli macinat
 
Mod preparare:
Fasolea se tine la inmuiat 12 ore apoi se pune la fiert timp de o ora jumate(atentie! fara sare, sarea intareste boabele de fasole), iar din jumatate in jumatate de ora se inlocuieste apa, cu alta curata si calda. Dupa ce s-a fiert se scurge de apa, se piseaza usturoiul, se adauga sare si chlli macinat apoi se mixeaza pana devine o pasta omogena. Ceapa se taie solzisori se caleste timp de 3-5 minute cu lingura de ulei, se adauga un praf de sare si putin chilli, apoi cele 2 linguri de bulion si apa, fierbe timp de 8-10 minute apoi se lasa sa se raceasca. Fasolea se pune intr-un bol iar ceapa calita deasupra, se serveste rece cu paine(preferabil de casa). Pofta buna!