Mazare cu cartofi si morcovi la cuptor


 
 
Autor
Un pranz delicios, de post.
 

 


Timp total
50 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
4


Publicat 

 
Ingrediente:
300 g mazare verde
2 cartofi mare
2 morcovi
1/2 ardei rosu
1/2 ardei verde
1 ceapa mica
2 linguri pasta de tomate
1 lingura ulei
200 ml apa
sare
chilli macinat
 
Mod preparare:
Cartofii se taie cubulete, ceapa solzisori, ardeiul tocat, morcovul feliute. Se incinge intr-o cratita (care merge bagata si la cuptor, sau o puteti tranfera apoi intr-un vas yena) lingura de ulei si se pun cartofii, se lasa 5 minute, apoi restul ingredientelor si se mai lasa inca 10 minute pana toate se inmoaie si aromele s-au amestecat, se condimenteaza dupa gust iar apoi se adauga apa, pasta de tomate si se baga la cuptorul incins in prealabil, se lasa 20-25 de minute pana se rumeste usor deasupra si zeama scade. Se poate servi cu o salata asortata, muraturi sau pe post de garnitura la diverse fripturi! Pofta buna!