Prajitura cu dulceata si branza de vaci


Categorii: Deserturi / Retete romanesti /

 
 
Autor
Un dulce pe placul tuturor ! :)
 

 


Timp total
90 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
1


Publicat 

 
Ingrediente:
1. cu dulceta si branza de vaci
2. cu dulceata si bezea cu nuca
Aluatul:
-250 gr unt
-150 gr zahar
-1 pr de copt
-1 ou + un galbenus
-1/2 lamaie coaja rasa + sucul
-500 gr faina
-300 gr branza de vaci +zahar dupa gust +vanilie + 2 galbenusuri + stafide
-dulceata de struguri, ( prune , gutui sau caise )
-2 albusuri +5 lg zahar pudra
-150 gr nuca macinata
 
Mod preparare:
Din aceasta cantitate, eu fac doua prajituri in tavi mai mici. Mixam ouale cu zaharul, untul , coaja+ sucul de lamaie.Adaugam faina in care am pus praful de copt si lasam aluatul la frigider o jumatate de ora. Il impartim in doua.Dintr-o jumatate rupem o bila de aluat care urmeaza sa il razalim deasupra .Intindem o foaie pe hartia de copt si o ungem bine cu dulceata ( eu am facut-o cu dulceata de struguri si cu dulceata de caise cea cu bezea ) peste care punem branza de vaci pregatita ( adaugam zaharul, vanilia, galbenusurile, stafidele ) , razalim deasupra aluatul prin razatoarea mare si o dam la cuptor pt cca 30 min.



Cu cealalta jumatate procedam la fel doar ca mixam bine albusurile cu zaharul, adaugam nuca si o punem peste dulceata,, deasupra razalim aluat. Daca doriti puteti face o singura prajitura, dar in tava mare de aragaz.. Este o bunatate... Pofta buna!!!