Ciorba cu varza de bruxelles


 
 
Autor
Usoara, sanatoasa si simplu de gatit...
 

 


Timp total
45 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
1


Publicat 

 
Ingrediente:
- 1/2 kg varza de bruxelles
-cca 200 ml suc de rosii
-bors dupa gust
-2 morcovi
-1 ceapa
-cimbru
-sare, piper
-1 lingura pasta de ardei rosu
-50 ml ulei
-300 ml smantana
 
Mod preparare:
Pentru a inlatura putin gustul amarui al verzei, ii dam un clocot in apa cu sare, apa pe care o aruncam ulterior. Curatam morcovul, ceapa, le calim putin in ulei la foc potrivit ( eu obisnuiesc sa calesc, adica las cateva momente legumele, care lasa apa lor, sa se incinga doar putin in ulei, deoarece da ciorbei un gust aparte, asta nu inseamna ca sunt prajite ) dupa care adaugam apa si lasam la fiert. Adaugam varza dupa 15 min, cimbrul, sarea, piperul si pasta de ardei. La urma adaugam smantana, sucul de rosii si dregem cu borsul pe care il fierbem putin inainte sa il punem in ciorba, Nu uitati ca mancarurile simple pot fi mult mai gustoase!!! Pofta buna !!!





In cazul in care vrem sa o facem de post, nu adaugam smantana.