Prajitura cu crema de cocos


Categorii: Deserturi /

 
 
Daca va place nuca de cocos iata prajitura ideala
 

 


Timp total
45 min


Nivel dificultate
Mediu

 


Numar portii
12


Publicat 

 
Ingrediente:
Blat:
- 125 g. unt
- 100 g. zahar brun
- 3 oua
- 200 g. faina
- 2 linguri cacao
- 3 linguri lapte
- 1 lingurita plina praf de copt
Crema de cocos:
- 300 ml. lapte
- 3 linguri rase de gris
- 100 g. unt
- 100 g. zahar
- 100 g. nuca de cocos
Daca vreti crema mai multa dublati cantitatile.
Glazura:
- 200 g. ciocolata de lapte
- 50 g. unt sau 1 lingura ulei
 
Mod preparare:
Se freaca untul cu zaharul,se adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare,se adauga laptele.,se amesteca faina cu cacaua si praful de copt, apoi se incorporeaza in crema de unt.Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 20-25 min. Crema: Laptele, untul, zaharul si grisul se pun pe foc pana se ingroasa. Se adauga nuca de cocos si se amesteca totul foarte bine. Se mai tine pe foc cca. 2-3 minute si se toarna fierbinte peste blatul racit Glazura: Se rupe ciocolata in bucati si se topeste impreuna cu uleiul sau untul moale, tinut la temperatura camerei, la bain-marie sau la microunde. Se toarna glazura deasupra cremei de cocos. Se lasa prajitura la frigider pentru cca.1 ora, dupa care se feliaza