Tort VALENTINO


 
 
Autor
Cu orice ocazie , vrem sa surprindem... .dragii mei, cu acest tort, sigur ve-ti surprinde...
 

 


Timp total
120 min


Nivel dificultate
Mediu

 


Numar portii
1


Publicat 

 
Ingrediente:
Blat cu cacao:
-6 oua
-10 lg zahar
-10 lg faina
-3 lg lapte
-1 lgt unt
-2 lg cacao
-2 lgt pr de copt
Blat alb:
-3 oua
-3 lg zahar
-2 lg faina
-1 lg ulei
-1/2 plic crema pt praji cu capsuni
Crema:
-750 ml frisca
-4 iaurt cu capsuni
-500 gr capsuni
-cca 10 lg zahar
Pt ornat;- 500 gr capsuni
Sirop;
-4 lg cacao+ 200 gr zahar + 400 ml apa
 
Mod preparare:
Blatul de cacao : mixam albusurile cu zaharul, galbenusurile cu laptele, untul, faina cu praful de copt, cacao si le impreunam toate cu grija. Blatul alb : mixam albusurile cu zaharul, galbenusurile cu uleiul, la praful de crema adaugam faina si le impreunam. Crema : mixam frisca si adaugam pe rand iaurtul. Cele 5oo gr. capsuni le amestecam cu cele 10 lg de zahar ( daca nu ajunge mai adaugam cateva lg ) si le fierbem pt cca 5-6 min la foc mic. Blatul de cacao il taiem in doua,insiropam cu siropul de cacao, punem crema, blatul alb, capsuni, crema, blat de cacao , insiropam si ornam cu crema si capsuni. Trebuie sa portionam crema in asa fel sa ne ajunga . Pare complicat dar e foarte simplu....Pofta buna dragilor !!!