Tort Fiori di arancia


 
 
Autor
Siropoasa si plina de aroma...atat prajitura cat si tortul , e o alegere ideala pentru un desert reusit !
 

 


Timp total
80 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
1


Publicat 

 
Ingrediente:
Blat;
-7 oua
-12 lg de zahar
-10 lg de faina
-2 lgt praf de copt
-3 lg de lapte
-3 lg de cacao
-coaja de la o potocala
Crema;
-sucul de la 2 portocale
-15 lg de zahar
-esenta de portocale
-200 ml frisca
Sirop;
-3 lg cacao
-400 ml apa
-15 lg de zahar
- coaja de portocala
Glazura de portocale:
-100 gr zahar pudra
-suc de portocala
Ciocolata pentru ornat
Avem nevoie de 3-4 portocale.
 
Mod preparare:
Mixam albusurile cu zaharul (este bine sa folosim zahar pudra la blaturi ) , galbenusurile cu laptele si coaja de portocala, la faina adaugam praful de copt si cacao. Turnam galbenusurile peste albusuri, iar cu o spatula incorporam si faina. Turnam compozitia cu grija intr-o tava in care am pus hartie de copt si dam la cuptor pentru cca 20 min.

Intre timp facem siropul. Intr-o craticioara , punem zaharul+ cacao+ apa la fiert cca 15 min dupa care adaugam coaja de portocala si mai lasam 5 min la fiert.Pentru crema , punem la fiert zaharul cu sucul de portocala pana devine sticlos. Adaugam esenta de portocala si mai lasam la fiert un min. Mixam frisca si adaugam pe rand cate o lingura din crema racita. Taiem blatul in doua, insiropam, punem crema, al doilea blat, insiropam si pana pregatim glazura il dam la rece. Intr-un bol mixam zaharul cu suc de portocale pana devine lucios. Atentie, sa nu puneti prea mult suc de portocale, glazura trebuie sa fie ca o crema , nu apatoasa.Fixam feliile de portocale pe marginea tortului, intindem glazura si presaram cativa fulgi de ciocolata. Daca facem prajitura, topim 150 gr ciocolata + 2 lg de ulei. intindem glazura, iar peste ea presaram fulgi de ciocolata. Este un desert cu o aroma intensa de portocale. Pofta buna !!!