Placinta cu ficatei si pipote de pui


 
 
Autor
O masa gustoasa , usoara si usor de preparat...
 

 


Timp total
60 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
2


Publicat 

 
Ingrediente:
Aluat pentru 2 tavi:
-400 gr faina
-1 ou
-100 ml lapte
-1 lgt zahar
-20 gr drojdie proaspata
-un praf de sare
-apa calduta
-50 ml ulei
Pt umplutura:
-300 gr ficatei de pui
-300 gr pipote
-1 leg patrunjel
-2 oua
-4 lg gris
-sare, piper,cimbru
-2 cepe
-3-4 catei de usturoi
-ulei
-un galbenus pentru uns si putin susan
 
Mod preparare:
Punem faina intr-un vas, facem o gropita in mijloc, unde punem drojdia amestecata cu laptele caldut si lgt de zahar. Cand drojdia si-a dublat volumul, incepem si framantam. Adaugam oul, sarea si treptat apa calduta. Spre sfarsit adaugam uleiul. Lasam aluatul acoperit, la dospit si pregatim umplutura.Prefierbem pipotele. Dam un clocot ficateilor si le taiem marunt.Intr-o tigaie punem uleiul si punem ceapa taiata marunt la foc mic. Adaugam patrunjelul, sarea , cimbru, piperul si ficateii + pipotele iar la urma usturoiul. Lasam la racit si adaugam ouale si grisul. Impartim aluatul in patru si modelam placinta dupa preferinta, rotunda sau patrata. Punem o foaie, umplutura, a doua foaie , ungem cu galbenus de ou amestecat cu 2 lg de lapte, presaram susan, facem cateva gauri cu o furculita si dam la cuptor pt cca 30 min. Depinde de cuptorul fiecarei gospodine.Se poate servi atat calda cat si rece. Pofta buna !!!