Sote din carne de porc cu orez


 
 
Autor
O masa delicioasa !
 

 


Timp total
75 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
1


Publicat 

 
Ingrediente:
-500 gr pulpa de porc degresata
-2-3 cepe
-1 lg pasta de ardei rosu
-1 rosie
-1 leg patrunjel verde
-sare, piper, cimbru
-2-3 catei de usturoi
-cateva lg de ulei
-o cana de orez
-sare , cateva lg de ulei
 
Mod preparare:
Taiem carnea cuburi si o punem la fiert. Prima apa, eu obisnuiesc sa o arunc, deoarece arata oribil...Cand e fiarta mai bine de jumatate, oprim focul. Taiem ceapa marunt si morcovul rondele. Punem putin ulei intr-o tigaie , iar cand e incins adaugam ceapa si 2-3 linguri din apa in care a fiert carnea. Adaugam morcovul si carnea si lasam la fiert.



Dupa cca 20 min, punem pasta de ardei si rosia taiata marunt.



Lasam 5 min la fiert si punem patrunjelul verde, sare , usturoiul taiat maruntpiper si putin cimbru



In apa care a ramas de la carne fierbem o cana de orez. Strecuram orezul si asa fierbinte il punem intr-o tigaie cu putin ulei incins si mestecam cu grija. Presaram putina sare si orezul e gata!





Eu gatesc frecvent acest orez simplu, e deosebit de gustos!