Tort savarina


 
 
Autor
De doua ori tort savarina, siropos, aromat si dulce.
 

 


Timp total
61 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
1


Publicat 

 
Ingrediente:
Blat;
-3 oua
-2 lg pesmet
-1 lg faina
-esenta vanilie
-3 lg de zahar
250 ml frisca
-2 lg smantana dulce
-500 gr capsuni
-150 gr zahar
-esenta de rom
-putin suc de lamaie
-250 ml apa
 
Mod preparare:
Mixam albusurile cu zaharul, galbenusurile cu esenta de vanile ( 1/2 fiola ), adaugam faina amestecata cu pesmetul.





Tapetam tava sau formele cu unt si pesmet si punem compozitia.Dam la cuptor pt cca 15 min.





Intre timp taiem marunt capsunile, adaugam zaharul si cca 250 ml apa si le punem la fiert la foc mic.Dupa 5 min de fiert strecuram capsunile si mai lasam siropul la fiert pana devine mai gros. Adaugam 1/2 fiola esenta de rom si putin suc de lamaie si mai lasam 5 min la fiert.Dupa ce s-a racit blatul il taiem in doua, punem jumatate din capsuni si insiropam bine.



Mixam frisca si adaugam smantana. Punem frisca peste capsuni, al doilea blat si ornam dupa preferinta.





Pentru tortul inimioara , avem nevoie de o forma, in care punem folie, taiem din hartie de copt forma de la inima, o punem peste folie, asezam savarinele din forme inauntru, punem frisca si ornam. Dam la frigider pt o ora , indepartam folia cu grija si ornam ca in imagini...Pofta buna !!!











Initial,am facut in forma rotunda, doar ca nu am apucat nici sa o ornez...deci am repetat figura inca cu vreo doua tavi...