Prajitura cu crema de gutui


Categorii: Deserturi / Retete romanesti /

 
 
Autor
Tot ce pot sa va spun e ca are o aroma mmmmm ....
 

 


Timp total
55 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
1


Publicat 

 
Ingrediente:
Blat;
-10 albusuri
-15 lg de zahar
-10 lg de faina
-15 lg de nuca macinata
-1/2 fiola esenta de rom+ 1/2 esenta de vanilie
-2 lgt praf de copt
Crema:
-300 gr frisca
-2 lg smantana dulce
-1 borcan dulceata de gutui
Pentru ornat 100 gr ciocolata topita
 
Mod preparare:
Aceasta prajitura o fac ori de cate ori framant aluaturi care au in compozitie doar galbenusuri...Nu pot arunca albusurile, deci dragii mei, nimic nu se arunca, totul se poate folosi, trebuie sa ai doar imaginatie...

Mixam bine albusurile cu zaharul, adaugam faina , in care am pus praful de copt, in ploaie si incorporam si nuca, cu atentie.





Compozitia o punem in tava mare de aragaz, in care am pus hartie de copt si o dam la cuptor, la foc mediu, pt 15-20 min. Lasam blatul la racit , il taiem in forma patrata, ungem cu dulceata bucatile si preparam crema.



Mixam frisca , in care am pus smantana, adaugam dulceata mixata inainte si crema e gata.Ornam prajiturelele dupa preferinta.Topim ciocolata si ornam cu ea dupa imaginatia fiecaruia...Stiu ca pare o prajitura nu foarte 'wow', dar e foarte delicioasa...Pofta buna !!!!