INDIENE


Categorii: Deserturi / Retete romanesti /

 
 
Autor
Siropoase si cu muuuulta frisca...
 

 


Timp total
45 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
15


Publicat 

 
Ingrediente:
Blat: 15 prajiturele
-5 oua
-6 lg zahar brun
-8 lg faina
-1/2 fiola esenta vanilie
Crema:
-250 ml frisca
-2 lg smantana dulce
-100 gr ciocolata rasa
Glazura:
-200 gr ciocolata
-3 lg ulei
-3-4 lg frisca lichida
Sirop:
-6 lg de zahar
-250 ml apa
-esenta de vanilie
-esenta de rom
 
Mod preparare:
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu 1/2 din cantitatea de zahar, iar galbenusurile cu restul de zahar + vanilia. Impreunam albusurile cu galbenusurile cu o spatula, incorporam faina. Punem hartie de copt intr-o tava si formama cojile de la indiene, rotunde. Dam tava la cuptor pt cca. 15 min la foc potrivit. Intre timp pregatim si siropul. Punem zaharul +apa la fiert cam 15 min. La sfarsit adaugam esentele si mai lasam 2 min sa fiarba.



Mixam frisca impreuna cu smantana si adaugam fulgii sau ciocolata rasa.



Insiropam bine cojile si le umplem cu frisca.



Punem capacele deasupra, le insiropam, ornam cu frisca si turnam glazura ( se topeste ciocolata pe abur, se adauga frisca , se ia jos de pe foc si se adauga cate o lingura de ulei ) Le dam la rece si desertul e gataaa...Pofta buna !!!