Tortul Snickers


Categorii: Deserturi /

 
 
Un tort facut cu mult drag pentru sotul meu :))
 

 


Timp total
50 min


Nivel dificultate
Mediu

 


Numar portii
12


Publicat 

 
Ingrediente:
1blat de tort
crema:
1 plic praf de budinca cu gust de frisca
500 ml lapte
4 linguri zahar
200 ml frisca lichida
1 plic gelatina granule
1 plic zahar vanilat
4 batoane Snickers
 
Mod preparare:
Pentru blat: 200 g faina 250 ml lapte 1 pachet margarina 4 oua 250 g zahar 70 g cacao 100 g alune crude nesarate 150 g ciocolata cu lapte 1 plic praf de copt 1 plic zahar vanilat 1 lingurita esenta de rom





Laptele impreuna cu zaharul, margarina si cacaoa se pun intr-un vas pe foc si se lasa pana cand se incorporeaza toate. Se adauga bucatile de ciocolata, plicul de zahar vanilat si esenta de rom. Se amesteca bine, dupa care stingem focul si lasam sa se raceasca compozitia. Alunele se pun in cuptor sa se rumeneasca, dupa care le lasam sa se raceasca. Cand s-au racit se macina marunt pana cand obtinem bucatele de marimea bobului de orez. In amestecul de lapte si cacao se adauga pe rand ouale, dupa care faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit se pun si alunele macinate.

Turnam compozitia obtinuta intr-o forma de tort si dam la cuptorul incins pentru 30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Blatul obtinut il lasam sa se raceasca.







Pentru crema de la tortul snickers punem praful de budinca intr-un castron impreuna cu 100 ml lapte, restul de lapte il punem la fiert intr-o craticioara impreuna cu cele 4 linguri de zahar, amestecam bine si turnam peste restul de lapte din craticioara, lasam pe foc pana se ingroasa si se formeaza budinca, dam craticioara deoparte, adaugam zaharul vanilat. Hidratam gelatina in 3 linguri de apa dupa care o adaugam la budinca, lasam sa se raceasca complet. Se bate frisca si se amesteca cu budinca rece. Taiem bucati mici cele 4 batoane de Snickers.le adaugam peste crema de frisca.





Insiropam blatul si il umplem cu crema obtinuta.



Tortul Snickers se orneaza dupa priceperea fiecaruia, la mine a fost un tort un pic mai sexy. Pofta buna!